От началото на сезона мачовете на ЦСКА са празник за феновете на стадион "Българска армия". Убедителните победи в Югозападната "В" група се превръщат в шоу за публиката. Защо отборът е в тази дивизия, какво се случи, какво ще бъде от тук нататък, са въпроси за други теми. Тук става въпрос за нещо, което се случва след всеки домакински мач на "Армията". След последния съдийски сигнал целият отбор се нарежда пред Сектор "Г". Трибуната дава тон за песни, футболистите отвръщат и така няколко минути. "Още от дете..." и "Винаги верни" са само част от репертоара на агитката, който се изпълнява от играчите. Това се превърна в традиция и никой не си тръгва, докато забавлението не приключи.

През това време десетки деца стоят до оградите на стадиона и искат да се присъединят към любимците си. Униформени обаче здраво са залостили вратите и не ги пускат. Това се повтаря след абсолютно всеки двубой. Деца и родители се молят за разрешение, публиката започва да освирква органите на реда и след 5-минутен натиск вратите се отварят. Кой се страхува от децата на ЦСКА?! Те искат да "нахлуят", да претичат през терена и да отидат до Сектор "Г", за да пеят с футболистите и да подскачат от радост. Те все още обичат футбола по детски. Те едва ли ще изкъртят гредите и седалките.

Вероятно обясненията на полицаите са: "нямаме право да пускаме никого", "на нас така ни е наредено" и са готови да извадят от сто кладенеца вода. Ако е заради съображения за сигурност - нали има ваши колеги и пред сектора, към който се отправят децата. Обръщаме се към тези, които дават заповедите. Господа, висши полицаи, страхувате ли се от децата на ЦСКА?! Виждали ли сте кои са готови да нахлуят?! Ако не сте, пуснете си клипчета. Сред тях има такива, които са току-що проходили и едва долазват до терена. На един от мачовете имаше 3-годишно детенце, което държеше за ръка батко си и искаше да бъде на терена. За него този терен е друга планета. Няма гаранция, че един ден те няма да станат хулигани, но сега обичат футбола по своя начин. Не се превръщайте в убийци на детските мечти... Моля, отворете вратите на децата.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ