Дългоочакваната среща между ЦСКА и БФС ще се състои в 13.30 часа днес. „Червените” ще бъдат представени от спортния директор Пламен Марков и адвокати. От страна на футболния съюз ще бъде самият президент Борислав Михайлов. На разговорите ще присъства и спортният министър Красен Кралев.

Първоначално е било предвидено срещата да се състои в сградата на БФС. В последния момент обаче мястото на събитието е сменено в Спортната палата.

Червените” адвокати ще покажат документи, касаещи предишни случаи, в които родни клубове са получавали правото да продължат участие в първенството с новосъздадени дружества, пише „Тема Спорт”. Най-яркият пример е Берое от 2010 година.

Днешната среща е определена като историческа. При положение,  че ЦСКА получи зелена светлина, действията на „армейското” ръководство във връзка със стабилизирането и развитието на клуба ще стартират незабавно.

Днес се очаква и друго - Софийският градски съд да обяви официално ЦСКА във фалит. Това означава, че старото дружество ПФК ЦСКА поема пътя по обявяването в несъстоятелност. В клуба ще влезе синдик, който ще уточни размера на задълженията и ще предприеме мерки за тяхното изплащане и намаляване.

Поради липсата на достатъчно активи обаче е сигурно, че исканията на кредиторите няма да бъдат удовлетворени. В крайна идеята е новото дружество да наследи единствено успехите на старото, което постепенно ще бъде закрито.
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА