Пари Сен Жермен спечели голямото дерби на Франция. Тимът на треньора Лоран Блан победи вечния враг Олимпик (Марсилия) с 2:1 в мач от 9-ия кръг на Лига 1. Всичко започна отлично за гостите. След половин час те вече водеха с 1:0 след гол на новата си звезда Миши Батшуай.

След това обаче на сцената излезе главният съдия Беноа Бастиен, който се превърна в главно действащо лице и даде две дузпи за домакините и една за гостите. В 41-ата минута Златан Ибрахимович стреля точно от "бялата точка" и изравни, а секунди преди почивката направи обрата пълен - 2:1. За гостите обаче Абделазиз Барада се провали и пропусна дузпата, с което лиши ОМ от заслужена точка.

С този дубъл Ибра влезе в историята. Той стана голмайстор №1 на ПСЖ за всички времена. Шведът вече има 110 гола за френския гранд във всички турнири. Той изпревари португалеца Педро Паулета, който наниза 109 попадения в периода 2003-2008 г.

ПСЖ води във временното класиране с 23 точки, пред Анже и Каен с по 18 и др. Олимпик (Марсилия) е на срамната 16-а позиция само с 8 точки.