Ръководството на Ливърпул взе решение да уволни мениджъра Брендън Роджърс, след като тимът продължава да се представя под очакванията. „Червените” завършиха 1:1 с градския съперник Евертън в мърсисайдското дерби и са десети в английската Висшата лига, изоставайки на 6 точки от лидера във временното класиране Манчестър Сити.

"Това беше много трудно решение за нас, но го взимаме, за да подсигурим най-доброто за отбора на терена. Амбицията и победите са това, което определя Ливърпул като клуб и вярваме, че със смяната на мениджъра ще осигурим точно това за нашия тим. Търсенето на негов заместник започна и се надяваме да направим анонс за намирането му в най-кратко срокове, още в съвсем близко бъдеще", се казва в официално съобщение на клуба за уволнението на Роджърс.

Брендън Роджърс пое Лиърпул през лятото на 2012 година и го изведе до второто място във Висшата лига през сезон 2013/14, когато мърсисайци бяха замесени в битката за титлата, но не успяха да я спечелят. Той е научил за освобождаването си само час след равенството с Евертън (1:1) в градското дерби.

Бившият треньор на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти, който е без работа, наставникът на Аякс Франк де Бур и германецът Юрген Клоп, който също няма отбор след напускането си на Борусия (Дортмунд) в края на миналия сезон, са най-спряганите имена в последните седмици за бъдещ наставник на Ливърпул.