Димитър Бербатов игра едно полувреме за ПАОК при домакинската загуба от шампиона и лидер Олимпиакос с 0:2 в дербито на шестия кръг в гръцката Суперлига.

Българинът не бе сред титулярите на тима от Солун, но хърватският треньор Игор Тудор го пусна веднага след почивката на мястото на Димитрис Пелкас. Бившият футболист на „Левски” Гари Родригес пък започна като титуляр и остана на терена през целия мач.

Двубоят на изпълнения до краен предел стадион „Тумба” не се разви положително за ПАОК, който изоставаше в резултата след 27 минути игра. Костас Фортунис намери Браун Идейе на чиста позиция и последният се разписа за 0:1, след като преди това излъга бранител на домакините. Осем минути по-късно при центриране от корнер Лука Миливойевич се извиси над всички и вкара с глава втория гол за гостите от Пирея – 0:2.

През втората част Бербатов започна активно след появата си на терена и в 54-ата шутира от добра позиция, но вратарят на Олимпиакос Роберто Хименес успя да парира удара. Постепенно играта се успокои и головите положения пред двете врати намаляха значително.

В крайна сметка Олимпиакос се поздрави с шеста поредна победа от началото на сезона и продължава да е лидер с пълен актив от 18 точки, следван от Панатинайкос с 15 и АЕК (Атина) с 13. ПАОК е на пета позиция с 10 точки, колкото има и четвъртият Паниониос.

ПАОК - Олимпиакос 0:2
0:1 Браун Идейе (27), 0:2 Лука Миливойевич (35)
a111.JPG