Феновете на ЦСКА вече избраха бъдещето на клуба. По време на сбирката днес, на която присъстваха близо 4 хиляди души в Борисовата градина, Гриша Ганчев предложи два варианта. Първият – регистрираното ново дружество да бъде правоприемник на старото, запазвайки историята с титлите, купите и успехите. Вторият – ЦСКА да вземе лиценза на друг отбор от „А” или „Б” група.
 
Босът на „червените” предложи още нещо на запалянковците - да направят референдум. И каквото покаже запитването на цялата „червена” общност, такова ще бъде бъдещето на клуба.
 
До референдум обаче едва ли ще се стигне, тъй като запалянковците още на стадиона днес обявиха ,че категорично отхвърлят втория вариант. Някои от ръководителите на отделните фракции взеха думата и отсякоха, че не искат сливане с когото и да е.
 
„Ние сме твърдо зад първия вариант. Няма да допуснем осъществяването на втория”, категорични бяха привържениците на ЦСКА.
 
Ръководството на „червените” изрично подчерта, че се надява да няма повече спънки от страна на БФС. Както по-рано днес писахме, за утре е предвидена среща между президента на футболния съюз Борислав Михайлов и Гриша Ганчев.
 
„Всички се надяваме новият ЦСКА да бъде регистриран, но при условие, че не се върнем с една група по-надолу. Т.е. – да не започваме от „А” окръжна, а да си продължим по пътя, по който сме тръгнали – от „В” група към професионалния футбол”, заяви Ганчев.
 
Той посочи, че в Борисовата градина прилагат схемата, по която шотландският гранд Глазгоу Рейнджърс стартира началото на своя катарзис.
 
БЛИЦ припомня, че преди два месеца от БФС отсякоха, че не може да се прави сравнение между ЦСКА и Рейнджърс и че планът за спасението на шотландците не може да бъде приложен в българския клуб.
 
Точно тогава футболната централа не позволи играчите на ЦСКА да бъдат картотекирани в новото дружество.
 
Сега обаче на „Армията” се надяват, че БФС ще промени решението си и новият ЦСКА няма да стартира от „А” окръжна, а ще продължи участието си в третото ниво на българския футбол с намерението догодина по това време вече да се намира в „Б” група.
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА