Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри Международния фитнес фестивал „Аз избирам движението“, но към него не бяха пропуснати и въпросите за ЦСКА. Той бе запитан за помощта към „червените”, както ролята му на медиатор между клуба и БФС.

Кралев заяви, че няколко години вече се правят компромиси с ЦСКА, за да не бъдат ощетени феновете на тима и да не бъдат накърнени техните чувства.

„Едната част от задълженията ми е да бъда медиатор. Другата част е, че наистина има много сериозни компромиси, които трябва да се направят за спортната база на ЦСКА. Във всички случаи ние ще направим така, че тя да се ползва, дали от това юридическо лицe или от следващото, което бъде допуснато до участие, в зависимост от решението на БФС. Базата си е на ЦСКА и ние трябва да полагаме грижата на добър стопанин и същевременно да осигурим възможност на футболните гарнитури на ЦСКА да я ползват безпрепятствено. В същото време имаме и задължения, които трябва да се уреждат.

Няма как толкова лесно да бъдат уредени, но правим всичко възможно да облекчим изцяло тази финансова обремененост на футболния клуб. Осъзнаваме, че в момента тези ръководители не са виновни за това, което са направили предишните. Всичко това е в името на феновете. Тези години компромиси са направени само, за да не бъдат ощетени феновете на ЦСКА, да не бъдат наранени техните чувства и затова, и в тяхно име са допускани такива грешки.

Затова моля всички да бъдат толерантни и да проявят разбиране. Виждате, че премиерът и моят екип правят всичко възможно нещата да приключат по най-добрия възможен начин, законосъобразно и така, че да бъдат удовлетворени феновете“, заяви спортният министър.