Повече от една година светът е в краката на лъмбър стила (брадати мъже), които замениха метросексуалните поддържани господа. Стилът произлиза от САЩ и буквално заля света. Мъжете носят големи бради и карирани ризи. Приличат на дървосекачи, а английската дума за дървосекач е "lumberjack" (лъмбърджак).

Този стил бързо навлезе и в спорта. Предимно в баскетбола, където полудяха по дългите бради. Хитът първоначално бе НБА. Звезди от калибъра на Джеймс Хардън дадоха тон на новата визия на актуалните баскетболисти. Стотици, вероятно и хиляди баскетболисти по света вече са с бради почти по цялото си лице.

В България модата също е на лице. И то почти от самото й начало. Националът Чавдар Костов обаче обира абсолютно всички точки като типичен представител на лъмбърджак движението. Настоящият играч на гръцкия Кавала има брада, на която биха завидели дори авторите на стила. Уточняваме, че целият екип на БЛИЦ харесваме Чавдар Костов като баскетболист и правим всичко с лека усмивка. Интересът към снимките му обаче е огромен. Пожелаваме му успех в Кавала и националния отбор.

В началото Чавдар Костов бе съвсем обикновено момче и изглеждаше така :)

1.jpg

2_2.jpg

Сега обаче изглежда така...

5.jpg

4.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg