Ванкувър Канъкс сложи край на победната серия Едмънтън Ойлърс в предсезонните контроли на НХЛ, след като се наложи с 5:2 като гост. Това беше първа загуба за Едмънтън след шест поредни победи в проверките. Бо Хорват се отличи с два гола за успеха на Ванкувър, а Стен Бертши блесна с четири асистенции.
 
Контузията на Никита Кучеров беше основната тема при победата на Тампа Бей Лайтнинг с 3:2 над Далас Старс. Кучеров вкара гол за Тампа Бей още в 33-ата секунда, но малко след това получи травма и завърши мача само с 1:01 минути игрово време.
 
Йори Лехтеря се отличи с гол и аситенция за Сейнт Луис Блус при успеха с 5:2 над шампиона Чикаго Блекхоукс. Това беше първи мач за финландеца след претърпяната операция на десния глезен през август.
 
Марк Шейфеле вкара два гола за Уинипег Джетс при победата с 3:1 над Калгари Флеймс. Отава Сенатърс вкара пет поредни гола за триумфа с 5:2 над Монреал Канейдиънс. Минесота Уайлд разби Бъфало Сейбърс с 6:1, а Анахайм Дъкс опази вратата си суха при 3:0 срещу Колорадо Авъланч.
 
Новият шампионат в НХЛ стартира на 7 октомври, а редовният сезон ще приключи на 9 април. Четири дни по-късно стартират плейофите. Мачът на звездите ще се проведе на 31 януари в Нешвил. На 1 януари Бостън Бруинс ще приеме Монреал Канейдиънс в Зимната класика, която ще се играе на „Джилет Стейдиъм“ във Фоксбъро, където играят Ню Инглънд Пейтриътс (американски футбол) и Ню Инглънд Ревълюшън (футбол).