Рапид (Виена) взе минимална победа с 1:0 като гост на Динамо (Минкк) в мач от Група „Е“ на Лига Европа. Успехът беше достатъчен на австрийския тим да оглави класирането.
 
Щефан Хофман вкара единствения гол в мача в 54-ата минута. Той се разписа с удар от 25 метра. Това беше второто му попадение от началото на груповата фаза.
 
Бившият играч на Вихрен и ЦСКА Шалодзе Удоджи, който има български паспорт с името Митко Георгиев, игра цял мач за домакините. По пътя си до групите Динамо (Минск) елиминира носителя на Купата на България Черно море.
 
Гол на Лео Баптистао в 54-ата минута беше достатъчен на Виляреал за домакинската победа с 1:0 над Виктория (Пилзен). Гостите от Чехия не успяха да отправят нито един точен удар по време на мача към вратата на Барбоса.
 
Рапид е лидер в класирането с 6 точки, три повече от Виктория (Пилзен) и Виляреал. Чешкият тим е втори заради по-добра голова разлика. Динамо (Минск) е последен без спечелени точки.
 
В следващия кръг на 22 октомври „жълтата подводница“ приема Удоджи и съотборниците му, а „зелено-белите“ от австрийската столица са домакин на тима от Пилзен.
 
Динамо (Минск) – Рапид (Виена) 0:1
0:1 Щефан Хофман (54)
 
Виляреал – Виктория (Пилзен) 1:0
1:0 Лео Баптистао (54)