Големият хокей гостува в Джонстаун за среща между отборите от НХЛ Питсбърг Пингуинс и Тампа Бей Лайтнинг. Градът в щата Пенсилвания е известен сред любителите на хокея с това, че в него се разриваше действието на легендарния филм „Удар със стик“ (Slap shot), заснет през 1977 г.
 
Във филма с участието на Пол Нюман местният отбор Джонстаун Чийфс разчиташе на тримата биячи – братята Хенсън (изиграни от Джеф Карлсън, Стив Карлсън и Дейвид Хенсън). Този път градът стана свидетел на сблъсък на звезди като Евгени Малкин (Питсбърг) и Стивън Стамкос (Тампа Бей). Голямата звезда Сидни Кросби, Фил Кесъл и вратарят Марк-Андре Фльори не играха за „пингвините“.
 
Шоуто за 4000-те зрители в „Кеймбриа Каунти Мемориал Арена“ започна рано, след като още в 14-ата секунда Сергей Плотников даде аванс на Питсбърг следа асистенции на Малкин и Патрик Хорнквист. Браян Бойл изравни за „светкавиците“, но четири минути по-късно Йън Коул възстанови аванса на Пингуинс.
 
Джонатан Друин отново изравни за Тампа Бей през втория период, но Малкин и Адам Клендънинг вкараха за успеха на Питсбърг Пингуинс. Защитникът на Лайтнинг Виктор Хедман получи контузия през втората част и не взе участие в третата третина.