Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на турнира на твърди кортове в китайския град Ухан. Първата ни ракета при жените пропусна мачбол срещу Камила Джорджи (Италия) и беше елиминирана след 6:2, 2:6, 5:7. Мачът продължи 2 часа и 56 минути игра.

28-годишната Пиронкова доминираше изцяло в началото на срещата срещу 33-ата в световната ранглиста. Българката не даде нито една възможност на пробив на съперничката си в първия сет, в който поведе с 2:0, а след това отново взе подаването на италианката за 5:2. Във втората част Цвети отново стартира с пробив, но след това загуби пет поредни гейма и това позволи на Джорджи да изравни резултата.

Пиронкова навакса ранно изоставане от 0:2 в решаващия трети сет, а при 4:4 проби и сервираше за победата. Тя пропусна мачбол при 40:30 в десетия гейм и позволи на съперничката си да изравни за 5:5. След това Джорджи, която допусна цели 12 двойни грешки в двубоя, взе и следващите два гейма, като по този начин спечели за първи път срещу Пиронкова в четири мача.

Българката все пак заработи 6855 долара и 1 точка за световната ранглиста, в която заема 44-о място в момента.