Коментарите около Григор Димитров продължават да намират широк отзвук. Припомняме, че тенисистът отказа да играе за България във важните мачове за Купа Дейвис срещу Унгария, с което си навлече гнева на голяма част от обществеността. Част от спортни личности го критикуваха, други го защитиха.

"Трябва да се въздържаме, когато сме силно превъзбудени, да даваме мнения. В какво го обвинявате? По мое време като треньор спортистите бяха кумири, идоли. Те бяха тези, които привличаха децата към залите, басейните и т.н. Извинявайте, но никой обаче не се ровеше в техния живот, кой колко печели, кой с кого спи. Сега се измести фокуса. Какъв идол е Григор?! Със своето усилие, с нечовешкия труд, с изключителния талант в този спорт, защото знаем какъв спорт е тенисът. Всички ние сме виновни в момента, ако наши спортисти взимат чужди гражданства да се състезават за чужди страни. Ние не сме ги морално задължили преди всичко с нашата обич и уважение", заяви Нешка Робева в ефира на Нова ТВ.

"За Бербатов и Казийски?! Там имаше спор между ръководството и тези големи спортисти. Нека не обвиняваме само спортистите, че видите ли са пренебрегнали България. Кой е по-важен, един човек от ръководството, който може да бъде сменен, или да се спаси даден спортист. Не чух един ръководител да каже, аз се оттеглям, защото България е по-важна. Нека участва Бербатов или Казийски. Ние Бербатов го порицаваме жестоко, но... Да, на мен ми е болно, бих пренебрегнала всичко. Но Бербатов, например, има фондация, която се грижи за деца. Ние се вторачваме и сочим с пръст, а с това ги отблъскваме от себе си", добави легендарната ни треньорка.

Олимпийската шампионка Румяна Нейкова също взе страната на тенисиста:
"Да вземе това решение не е било много лесно. Да се състезаваш за България е приоритет, гордост и чест. Сезонът обаче, който имаше тази година, беше тежък. За да продължи да се състезава и да печели мачове, трябва да пропусне някои мачове. Всички ние сме пропускали някакви състезания. Не трябва да го съдим. За да вземеш това решение е много трудно."

"Искам да се върна на нещо друго. Когато станах олимпийска шампионка на първа страница на един вестник излезе цялата сума, която Румяна Нейкова ще получи за олимпийския си медал. И отдолу една снимка на деца, които се ровят в кофа за боклук. Това ли е най-важната новина?! Колко е спечелил един спортист. Ако ги разделим на 25-те години, в които се готвя за тази титла, колко стотинки на ден се равнява", добави бившата състезателка по гребане.