Панагюрският автомобилен състезател Любен Каменов отказа участие на състезание в Румъния, за да дари 5000 лева за лечението на малката Ивайла Немигенчева. Целият екип на "Каменов Рали Тийм" се включва активно в кампанията за помощ на 9-годишното момиченце, което преди три седмици е диагностицирано с тумор в мозъка. Ивайла трябва да замине за спешно лечение в Истанбул на 28 септември.

"Парите бяха предвидени за участието ми в състезанието в Румъния, но снощи когато прочетох в медиите призива да се помогне на детето, не можах да спя цяла нощ и сутринта предложих на екипа ми да дарим средствата и да откажем участие в състезанието", разказа пред "ПИА НЮЗ" Любен Каменов.

Бащата на момиченцето e негов добър приятел, а самата Ива е негова фенка. "Надявам се примера ми да последват повече местни фирми и хора, за да може парите бързо да се съберат. Харчим за какви ли не глупости, нека всеки отдели колкото може, за да спасим живота на едно дете. Трябва да се помага!", категоричен е Каменов.

"Екипът ми и аз сме изключително притеснени за Ива. Тя и нейното семейство са наши приятели и верни фенове. Следват ни навсякъде. Сега е момента да им помогнем", добави пилотът пред NoStop.bg.

За лечението на Ива са нужни 50 000 евро. Родителите й са подали документи в НЗОК, но отговор все още не е получен.

Желаещите могат да подпомогнат на следната дарителска сметка:

IBAN: BG07RZBB91551006370581

BIC: RZBBBGSF

Име на получател: Лидия Иванова Немигенчева

Основание за превода: Дарение за Ивайла Искренова Немигенчева

liuben.jpg

Снимка: pia-news.com