Кубрат и Тервел Пулеви представиха новооткритата си "Академия Пулеви" в сутрешния блок на bTV. Братята боксьори призоваха хората да спортуват повече и подканиха политиците да помагат за повече такива спортни проекти.
 
Кубрат коментира темата с историческия си мач за световната титла по бокс с Владимир Кличко, заявявайки че вече не мисли за двубоя и продължава напред. 
 
"Загубата не беше приятна заради хората, които ми вярваха. Беше ме яд, защото ми вярваха, а аз не успях да победя. Аз от този мач не можех да загубя нищо. Можех само да спечеля. Вядяхте какви номера приложи Кличко. И аз можех да играя мръсно, и по-мръсно от него. Ние българите сме много талантливи в това. Яд ме е. И до днес ме е яд и затова не съм гледал мача", заяви Кобрата.
 
Пулев заяви, че няма да гледа следващата битка на Кличко срещу Тайсън Фюри (24 октомври) и отказа да назове своя фаворит. "Аз съм за българското. Ако на мача има българин или българска връзка, аз съм за това", заяви боксьорът.
 
Той коментира ироничните коментари за репликата си - Продължаваме напред!, изречена след мача с Кличко, като каза, че за много хора това е израз на светлина и надежда.
 
Братя Пулеви напуснаха залата във видимо добро настроение и поръчаха на репортерката на bTV Мария Цънцарова да опита фитнес уредите в залата, като започне с огромна гума, тежаща няколко пъти колкото нея самата.

kobrata.jpg