Втородивизионният Созопол се класира на 1/8-финалите на Купата на България, след като елиминира състезаващия се в Северозпаданата „В“ група Етър след дузпи. Редовното време на стадион „Ивайло“ във Велико Търново завърши при резултат 1:1.
 
Гостите откриха резултата в 16-ата минута. Попадението падна след изпълнение на корнер, при който Диян Хаджиев стреля, а топката влезе във вратата на Цветомир Цанков след рикушет. В 34-ата минута Созопол имаше възможност за втори гол, но Михаил Георгиев не успя да се разпише, след като се озова сам срещу Цанков.
 
„Виолетовите“ упражниха натиск през второто полувреме и той даде резултат в 70-ата минута, когато защитник на гостите игра с ръка в наказателното поле. Съдията Драгомир Драганов от Варна отсъди дузпа, а Илко Трифонов беше точен при нейното изпълнение.
 
До края на редовното време и продълженията нов гол не падна и така се стигна до изпълнение на дузпа. Играчите на Румен Димов бяха точни при петте си изпълнения от бялата точка, докато Добри Петров пропусна за Етър и тимът от Велико Търново беше елиминиран от турнира.