Вихър (Строево), който се състезава в "А" областната група на Пловдив, сътвори голяма сензация и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Аматьорите елиминираха Добруджа след изпълнение на дузпи, при които ликуваха с 5:3, като точни за домакините бяха Иван Атанасов, Александър Урумов, Александър Белилов, Александър Йовчев и Денис Хасан.

В редовното време и последвалите продължения гол така и не падна. Домакините геройски отбраняваха вратата си срещу професионалния клуб от "Б" група и заслужено ликуваха след последния съдийски сигнал на рефера Валентин Станчев.

Припомняме, че само преди дни треньорът Димчо Ненов напусна Добруджа заради шестте поредни загуби в "Б" група, а начело на тима застана Радостин Димов. Смяната обаче не доведе до положителен резултат и гостите от Добрич бяха разплакани в село Стоево, намиращо се на пътя Пловдив - Карлово.

По пътя до 1/8-финалите Вихър елиминира Марица, Свиленград и Добруджа. Сега в селото с нетърпение очакват тегленето на жребия. Датата още не е известна, а 1/8-финалите са планирани да се играят на 28 октомври.

ВИХЪР (село Строево) - Добруджа 5:3 след дузпи (0:0 в ред. време и след прод.)

При дузпите:
1:0 Иван Атанасов
1:1 Кристиян Димитров
2:1 Александър Урумов
2:2 Галин Димов
3:2 Александър Белилов
3:2 Павел Петков пропуска, Тодор Малинов спасява
4:2 Ненко Йончев
4:3 Александър Йовчев
5:3 Денис Хасан

Съставът на героите от село Строево:
Тодор Малинов, Иван Йорджев, Иван Атанасов, Йордан Дочев, Стилиян Христов, Иван Танчовски, Александър Урумов, Александър Белилов, Георги Костадинов, Денис Хасан, Ненко Йовчев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016