Дунав (Русе) победи с 4:0 "Ботев" (Гълъбово) в мач от първия кръг в турнира за Купата на България. Двубоят се игра пред около 2 000 зрители на Градския стадион в Русе.

Дунавци започнаха по-активно срещата и логично стигнаха първи до отбелязване на гол. Започналият за първи път като титуляр Марио Петков атакува по лявото крило и центрира, а Мирослав Будинов засече с глава топката и я прати в противниковата врата за 1:0 в 10-ата минута.

Само две минути по-късно Светослав Читаков наказа разбъркване в наказателното поле на гостите с точен удар за 2:0. Още в следващата минута пък Юлиан Ненов бе близо до целта с прехвърлящ шут отдясно, а в 22-ата минута уцели и десния страничен стълб.

В 30-ата минута все пак старанието и упоритостта на Ненов дадоха плод и той отбеляза за 3:0.

"Драконите" продължиха да са по-активният отбор и през втората част. С пропуски се отличиха Йордан Димитров и Бранимир Костадинов. Мартин Ковачев все пак направи 4:0 в 64-ата минута, след като засече с глава центриране в полето на гостите.

Междувременно агитката на домакините отбеляза по свой начин днешния Ден на Независимостта на България, като разпъна огромен трибагреник на своята трибуна през втората част.

До края повече голове нямаше и срещата приключи при 4:0 за домакините.