Себастиан Фетел с Ферари триумфира в Гран При на Сингапур във Формула 1. Това е трета победа за германеца от началото на сезона и негов четвърти успех по улиците на Марина Бей. По време на състезанието имаше любопитен момент, при който на пистата излезе зрител и се наложи пускането на кола за сигурност. Нико Хюлкенберг от Форс Индия пък удари Фелипе Маса и получи три места наказание за стартовата решетка за следващото състезание в Япония. Световният шампион и лидер в шампионата Люис Хамилтън отпадна в 34-ата обиколка заради проблем с двигателя, който започна да губи мощност.
 
Фетел водеше от самото начало, след като стартира от полпозишън и не даде на Даниел Рикардо от Ред Бул никакви шансове за повече от втората позиция. Другият пилот на Ферари Кими Райконен без проблеми финишира на трето място. Нико Розберг с Мерцедес и Валтери Ботас с Уилямс допълниха първата петица. Въпреки че остана извън подиума, Розберг успя да съкрати изоставането си от Люис Хамилтън в генералното класиране.
 
Дженсън Бътън с Макларън имаше кошмарно състезание. Той престоя в бокса 40 секунди за смяна на дефектна гума, след това претърпя катастрофа с Пастор Малдонадо от Лотус, а накрая отпадна заради повреда на скоростната кутия. Съотборникът му Фернандо Алонсо също не завърши заради проблем със скоростите.
 
99.jpg