Марица загуби с 0:1 при гостуването си на завършилия на трето място през изминалия шампионат в Югоизточната "В" група Димитровград. Срещата се игра на стадион "Миньор" в Димитровград и беше от 7-ия кръг.

За родния си Марица отново игра Георги Стефанов, който е познат от престоя си в Локомотив (Пловдив). Нападателят за последно рита в Исландия, но се прибра в Пловдив и ще носи жълто-синия екип поне до края на полусезона.

При гостуването в Димитровград футболистите на Марица изиграха добър мач и заслужаваха да спечелят поне точка, но това не се случи. Отново многобройните пропуски пред вратата на противника бяха причина в пореден мач Марица да не успее да се поздрави с победа. И когато срещата вървеше към нулево равенство, в края на двубоя съдията отсъди спорна дузпа в полза на домакините, информират от пловдивския клуб. При нейното изпълнение на Николай Киров в 86-ата минута Димитровград поведе и стигна до трите точки.

Треньорът на Марица Кирил Андонов изрази надежда, че каръкът ще бъде счупен, като се надява това да стане още в следващата среща в дербито с Евроколеж. "Крайно време е да счупим каръка и да започнем да вкарваме положенията, които създаваме. Рано или късно това ще стане. За загубата сме си виновни ние - след толкова пропуски... Иначе момчетата играха добре", коментира Андонов за фейсбук страницата на Марица.

След изиграването на съботните срещи от шампионата Марица дели 10-12 място във временното класиране с Ураган и Черноморец - с по 8 точки.

Съставът на Марица:
Димитър Георгиев, Петър Димитров, Илиян Енчев, Мирослав Пушкаров, Георги Неделчев, Красимир Иванов, Пейо Батинов, Георги Стефанов, Запрян Запрянов, Ирфан Юсеинов (Венцислав Гюзелев), Любомир Цеков (Георги Арабаджиев)

ЮГОИЗТОЧНА "В" ГРУПА

7 кръг

19 септември 2015 г. (събота), 17:00 часа

Асеновец  (Асеновград) - Розова долина (Казанлък) 0:1
Ураган (Бояджик) - Загорец (Нова Загора) 0:0
Миньор (Раднево) - Карнобат 1:2
Гигант (Съединение) - Свиленград 4:1
Черноморец (Бургас) - Спартак (Пд) 2:0
Димитровград - Марица (Пд) 1:0
Евроколеж (Пд) - Борислав (Първомай) 5:3
"Раковски 2011" - Несебър 0:2
20 септември 2015 г. (неделя), 17:00 часа
Сливен - "Левски" (Карлово)