Един от най-известните фенове на най-популярната игра в света Кловис Акоста Фернандес почина на 60-годишна възраст след 9-годишна битка с рака. Бразилският привърженик е популярен с това, че е присъствал на всяко едно световно първенство по футбол от 1990 година насам. Той бе смятан за един от талисманите на бразилския национален отбор.

Кловис Акоста Фернандес е роден в Порто Алегре, а лудостта да пътува с бразилската селекция го обхваща през 1990 година, когато вижда по телевизията първите кадри от световното първенство в Италия. Тогава Фернандес работи в пицария, но казва на жена си: „Тръгвам за Италия”. Взима пари назаем и си резервира билет за Европа. От тогава Селесао е част от живота му, независимо дали играе на световно, на олимпиада, Копа Америка, или просто квалификационни мачове.

Симпатичният привърженик бе една от звездите на Мондиал 2014 в родната му Бразилия. Миналото лято камерите на телевизиите не пропускаха да го покажат на всеки мач на Селесао как държи свое копие на световната купа.

Снимка на разплакания мъж, на която се вижда как е прегърнал "Златния глобус" след кошмарната загуба на „кариоките” с 1:7 от Германия на полуфиналите, се превърна в един от най-въздействащите кадри от целия Мондиал.

Кловис е посетил 66 страни в света заради Селесао, и е присъствал на над 150 мача на бразилския национален отбор. Мечтата му беше да посети Русия по време на световното през 2018 година, но за съжаление загуби битката с рака.