Българският ансамбъл по художествена гимнастика бе посрещнат с много цветя и усмивки на летище „София” тази нощ при прибирането им от Германия. На Световното първенство там момичетата на Ина Ананиева завоюваха сребърен медал в многобоя и бронзов в съчетанието на обръчи и бухалки, като по този начин взеха квота за Олимпиадата в Рио де Жанейро догодина. Невяна Владинова също се сдоби с квота, след като се нареди десета в многобоя и проби в световния елит.

"Чувствам се много щастлива, радвам се за квотата. Представих се достойно, изиграх си съчетанието без грешка, зарадвах много хора. Наистина съм много развълнувана и щастлива", сподели едно от златните момичета - Владинова.

"Това е отборът, който изигра многобоя без грешка, и без каквато и да било неточност. Много заслужаваха златото. Но този сребърен медал е извоюван с такава категоричност, и е толкова красив, тежи толкова много, че всички сме много щастливи от него.

Ние бяхме на върха. Нашите момичета играха единствени без грешка. Първите, които дойдоха да ги поздравят, бяха рускините. Всички много трябва да се гордеем. Те не помръднаха. Това бе най-силното им изиграване. Уцелиха най-върховата си форма на Световното първенство, което говори за изключителния потенциал на нашия треньор. Голям ни е потенциала, очаквайте много. Дай Боже, когато трябва да вземем златните медали. Всички имат огромно желание и енергия", коментира президентът на федерацията ни по художествена гимнастика Илиана Раева.

Много щастлива бе и треньорката на ансамбъла Ина Ананиева.

"Сребърен медал на Световно първенство не е малко. Момичетата играха като за златен. Радостта ми бе много по-голяма отколкото при златото миналата година. Сега ще дишаме малко по-спокойно за Рио. Тази година бе тежка, и бе важно да вземем квота за Рио", сподели Ананиева на летище „София”.