Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде своята оценка за представянето на момичетата ни на световното първенство в Щутгарт. Възпитаничките на Ина Ананиева спечелиха сребърен медал в многобоя и бронзов на финала на два обръча и три чифта бухалки. Раева определи представянето им като блестящо.

"Завърши едно много силно световно първенство по художествена гимнастика в Щутгарт. Отлично подготвени ансамбли и гимнастички, много красива спортна битка, огромно желание за победа от най-добрите, добро съдийство и невероятна германска публика, препълнила трибуните на "Порше Арена".

Впечатляваща българска агитка и трибагреник на България по цялата зала. Блестящо представяне на ансамбъла със спечелени два медала и борбена, силна Невяна Владинова, влязла в топ 10 на света. Спечелени две квоти и много надежди за Рио, но най-вече къртовска работа. Трябва да сме още по-силни и категорични, защото можем! Прекрасните Мария и Сара ще продължат с още повече желание и вяра! Сигурна съм! Благодаря за неописуемите мигове на гордост и щастие! Обичам ви!", написа Илиана Раева във „Фейсбук”.