Флойд Мейуедър-младши завърши по категоричен начин професионалната си кариера. Световният шампион по бокс в полусредна категория спечели и двубоя си срещу Андре Берто след лесно съдийско решение. След 12-те рунда стана ясно, че арбитрите са регистрирали 117-111, 118-110 и 120-108 точки.

Благодарение на успеха 38-годишният Мейуедър завършва кариерата си с рекордните 49 победи. По този начин той изравни легендарния Роки Марчиано. Балансът на Берто пък вече 30 успеха и 4 поражения.

След края на срещата Мейуедър заяви, че за него е било огромна чест да участва в този бой и слага край на кариерата си.

Редно е да припомним, че Флойд Мейуедър-младши все пак е губил, макар и не на професионалния ринг. Поражението е от Серафим Тодоров.

На олимпиадата в Атланта през 1996 г. той е почти неизвестна 19-годишна надежда, която е готова на всичко, за да стане олимпийски шампион пред собствена публика. На полуфинала обаче съдбата го изправя срещу нашата боксова гордост.

Двубоят между 19-годишния американец и 27-годишния българин е очаквано оспорван, като накрая съдиите отсъждат 10:9 в полза на Сарафа. Египетският съдия на ринга дотолкова е убеден в победата на Мейуедър, че когато дикторът казва финалния резултат, реферът по погрешка вдига ръката на загубилия.

В крайна сметка Серафим Тодоров губи олимпийския финал от тайландеца Сомлук Камсинг, а Мейуедър зарязва аматьорския бокс и следва силния шум на парите и славата.

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_F3LISO_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_F3LVB2_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_F3LQKQ_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg

tag_reuters.com_0000_binary_NOCID_F3LQKK_NOSLUGLINE_BASEIMAGE.jpg