Англия продължава безпогрешния си хосд в европейските квалификации. "Трите лъва" победиха Швейцария с 2:0 в мач от група Е и вече имат 8 поредни успеха в кампания. Домакините вече си осигуриха първото място в групата, те вече имат 24 точки и са недостижими на върха. "Кръстоносците" са втори във временното класиране с 15 т.

Успехът на тима, воден от Рой Ходжсън обаче не дойде никак лесно. И двата гола паднаха през второто полувреме. Резервата Хари Кейн откри в 67-ата минута и успокои феновете по трибуните на пълния "Уембли".

Отново вниманието обаче прикова Уейн Рууни. Капитанът се разписа в 84-ата минута от дузпа за крайното 2:0. Нарушението в наказателното поле беше извършено срещу Стърлинг. С това попадение звездата на Манчестър Юнайтед счупи рекорда на легендата на английския футбол Боби Чарлтън по попадения с националната фланелка. Сър Боби има 49, Рууни е вече с 50.

Словения изпревари Естония в битката за третото място в групата. Балканците спечелиха у дома с 1:0. Единственото попадение заби Роберт Берич в 63-ата минута.

Литва надви трудно тоталния аутсайдер Сан Марино с 2:1. Фьодор Черних откри за домакините още в 7-ата минута, но после започнаха мъките им. Първо Арлаускис беше изгонен в 50ата минута с червен картон, а 5 по-късно Матео Витаоли изравни - 1:1. Това беше първи гол за Сан Марино от началото на кампанията. Тимът е с голова разлика 1:27.

В 88-ата минута и гостите останаха с 10 души, след като беше отстранен Чираузи в 88-ата минута. Ходенето по мъките на литовците продължи до последните секунди на срещата. В добавеното време Лукас Спалвис се разписа за крайното 2:1.