Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на US Open. Сърбинът за първи път от началото на турнира загуби сет, но това бе всичко, което противникът му Роберто Баутиста Агут можеше да направи. Ноле спечели с 6:3, 4:6, 6:4, 6:3 и в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу единствения останал испанец - Фелисиано Лопес.

Баутиста Агут се представи на много високо ниво, а форхендът му създаде сериозни проблеми на Джокович. В първия сет Джокович стигна до един пробив, който му бе достатъчен, за да спечели с 6:3. Ноле поведе с 3:1 на старта на втората част, а после пропусна да си осигури и още един пробив. Вместо това Баутиста Агут изравни за 4:4, след което се възползва максимално от резкия спад в играта на Джокович и изравни сетовете.

В третия сет лидерът в световната ранглиста проби за 3:2 след няколко последователни грешки на Баутиста Агут и взе сета с 6:4. Ранният пробив на старта на четвъртия сет не сломи съпротивителни сили Баутиста Агут, който с цената на много усилия изравни за 2:2, но веднага след това отново предаде подаването си./БЛИЦ