Чехия се класира за Евро 2016, след като в мач от Група „А“ се наложи с 2:1 като гост на Латвия. Турция пък победи Холандия с 3:0 и измести „лалетата“ от третото място. Холандците, които са бъдещ съперник на България в квалификациите за Мондиал 2018, запазиха шанс единствено в битката за третото място, даващо право на участие на бараж.
 
Давид Лимберски даде аванс на Чехия в Рига още в 13-ата минута с удар от границата на наказателното поле. Давид Дарида удвои в 25-ата минута с удар от 20 метра. Артур Зюзинс върна едно попадение за домакините в 73-ата минута, но това не попречи на тима на Павел Върба да спечели и да се класира за Евро 2016.
 
Турция си гарантира победата над Холандия с 3:0 с два бързи гола през първото полувреме. „Лалетата“ играха много слабо в Коня и бронзовите медалисти от Мондиал 2014 са на прага да пропуснат европейското първенство.
 
Халфът на Бешикташ Орузхан Озякуп даде аванс на турците още в осмата минута, когато надбяга защитата след пас на Арда Туран и копна топката над Йеспер Силесен. В 26-ата минута Дейли Блинд подари втория гол на Турция. Играчът на Манчестър Юнайтед на спря добре подаване от тъч, а след това загуби битката с Арда Туран, който се разписа за домакините. Бурак Йълмаз довърши Холандия с гола си четири минути преди края.
 
Така Турция излезе на трето място в класирането на групата с 12 точки, две повече от Холандия. Вторият тим в подреждането Исландия може да се класира за Евро 2016 тази вечер, ако не загуби като домакин от Казахстан.