Англия стана първият отбор, класирал се на Евро 2016, след като спечели с 6:0 гостуването си на Сан Марино в мач от Група „Е“ на квалификациите.
 
Уейн Рууни откри резултата 13-ата минута с точно изпълнение на дузпа. Това беше 49-ия му гол за „трите лъва“ и той се изравни с Боби Чарлтън на първо място във вечната реализаторска ранглиста на националния отбор на Англия. Любопитното е, че първият гол на Рууни за английските национали беше преди точно 12 години. Той се разписа за 1:1 на 6 септември 2003 г. при победата с 2:1 като гост на Македония.
 
Кристиан Броли си вкара автогол в 30-ата минута, а секунди след началото на второто полувреме Рос Баркли с глава вкара за 3:0 в полза за тима на Рой Ходжсън. Останалите голове вкараха резервите Тио Уолкът и Хари Кейн. Тио Уолкът беше точен в 68-ата минута. Хари Кейн се разписа в 77-ата, а минута по-късно Уолкът вкара втория си гол в мача.
 
С този успех Англия се утвърди на първото място в групата с 21 точки и отсега си гарантира едно от първите две места, което пък гарантира класиране за европейското първенство. Сан Марино е на последното място с актив от една точка и голова разлика 0:25.

В другия мач от групата Естония победи Литва с 1:0 в прибалтийски сблъсък и излезе на трето място в групата. Единсвеното попадение в срещата беше реализирано от Константин Василиев в 71-ата минута. Така естонците събраха 10 точки, на две зад втория Швейцария и на една пред Словения. "Часовникарите" приемат словенците по-късно днес.