Баскетболният шампион на България при жените Дунав 8806 започна подготовка за новия сезон. За първата тренировка на водения от Георги Божков тим се явиха 11 баскетболистки.
 
Участие в заниманието взеха капитанът Зорница Костова, Радостина Димитрова, Цветомира Шаренкапова, Виолина Кочева, Маргарита Илиева, Деляна Коева и Любомира Тодорова са познатите лица от последните няколко години. Редом до тях бяха Вили Крачолова, Биляна Степанович, Юрика "Ша" Брукс и Дженифър Брандън.
 
Те бяха посрещнати в залата от членовете на клубната управа, начело с президента Красимир Трифонов, народния представител Свилен Иванов, Иван Иванов и Димитър Димитров, както и от част от най-верните фенове. За всички баскетболистки имаше синьо-бели цветя, а новите попълнения бяха зарадвани и с шалчета.
 
В началото на подготовката по традиция Божков ще наблегне на физическите натоварвания, за което ще помогне и Венета Симеонова. В края на месеца дунавки ще домакинстват на традиционния турнир "Русчук" в новата "Булстрад Арена".