Младежкият национален отбор на България записа първа победа в група 5 от квалификациите за Евро 2017. За разлика от първия ни тим, младите „лъвчета” се представиха на високо ниво срещу Румъния и надделяха с 2:0 като гост. Георги Минчев и Никола Колев бяха точни за тима на Антони Здравков.

Срещата бе равностойна, като и двата тима създадоха немалко положения за гол. Още в 16-ата минута България излезе напред в резултата с попадение на Георги Минчев, който бе намерен отлично от Александър Василев.

Задачата на тима ни бе улеснена в началото на второто полувреме, когато Табакариу получи червен картон. В самият край на срещата Никола Колев отбеляза втори гол за България и оформи крайния резултат.

България заема трета позиция с 3 точки, колкото има и втория Румъния. Лидер в класирането с две победи и 6 точки е Уелс.

Следващата среща на младежкия ни национален отбор е на 8 август у дома срещу Люксембург.

Румъния – България 0:2

0:1 Георги Минчев (16), 0:2 Никола Колев (89)

Съставът на България: 1.Георги Китаноя, 6.Христо Попадийн, 14.Радослав Терзиев, 5.Пламен Гълъбов, 4.Мики Орачев, 10.Радослав Цонев, 21.Борислав Цонев (17.Георг Илиев), 18.Милен Гамаков, 19.Александър Василев (9.Цветелин Чунчуков), 20.Антонио Вутов (8.Никола Колев), 16.Георги Минчев