Пловдивските клубове Марица и Виктория Волей са издигнали кандидатурата на Данчо Лазаров за президент на Българската федерация по волейбол. Настоящият шеф на централата беше обявил преди предишното си избиране, че това е последният му мандат начело на българския волейбол. Освен това той е кандидат за вицепрезидент на Европейската волейболна федерация (CEV).
 
Изборът на новия президент на Българската федерация по волейбол ще бъде на 3 октомври (събота) в Пловдив, когато ще се проведе извънредно общо събрание. Вчера изтече крайният срок на подаване на кандидатури за президентския пост. Освен тази на Лазаров са внесени само още две – на самоиздигналия се Любо Ганев и на бившия шеф на Националната волейболна лига Красимир Илиев, чиято кандидатура е издигната от варненския клуб Торо Волей.
 
„Появилата се информация в медийното пространство, че Петър Кънев също е кандидат за президент не е вярна. Няма негова кандидатура. Аз също не съм кандидат за този пост“, коментира за вицепрезидентът Иван Тодоров пред bgvolleyball.com.