Министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев откри Милан Джуниър Камп в София, който е под егидата на световния футболен колос Милан. В приветствието си към децата, организаторите и родителите, министърът подчерта, че Милан е дал на италианския и световен футбол Джани Ривера, Паоло Малдини, Франко Барези и Карло Анчелоти.

"Аз като министър много държа и правя усилия физическото възпитание да намери подобаващо място в учебната програма. Иска ми се учението и спортът да бъдат неразделни във формирането ни като пълноценни личности и граждани. Желая ви на добър час, надявам се, че в скоро време ще гледаме някой от вас по световните футболни терени", обърна се министърът към подрастващите.

Близо 100 деца на възраст от 5 до 17 години стартираха занимания във второто издание на кампа в комплекс Царско село. Като асистенти от българска страна се включиха трима треньори. За главен селекционер от българска страна е поканен Златко Янков.

Организаторите в лицето на Ивайло Рачев от „Доминант спорт груп“ са предвидили много изненади за младите таланти. Всяко едно дете получи две оригинални екипировки на Милан, раница и още сувенири. Голямата изненада е пристигането на легендата на Милан Франко Барези. Той ще посети кампа на 4 септември.

На събитието присъстваха още областният управител на София град Веселин Пенев, а в ролята на водещ на събитието влезе директорът на отдел "Връзки с обществеността" Иван Такев.