Часове остават до историческия мач за купата на България между ФК Сарая и ЦСКА. Двубоят от предварителните кръгове на турнира е в сряда (2 септември) от 17:00 часа на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик. Победителят от този мач среща "Ботев" (Ихтиман), а победителят и от тази двойка се включва към 1/16-финалите на надпреварата.

Страхотна атмосфера и еуфория цари в тима от пазарджишкото село Сарая. Тимът е абсолютно аматьорски и се състезава в четвъртото ниво на футбола у нас. Вече стана ясно, че в състава играят футболисти с всякакви професии - надзирател в пазарджишкия затвор, катаджия, земеделци и други.

Треньорът на ФК Сарая Николай Минчев, който е и кмет на селото, има изключително трудна задача преди утрешния мач. Преди началото на сезона наставникът е събирал обичайната група от 18-20 футболисти. За двубоя в сряда обаче във ФК Сарая картотеки имат цели 38 футболисти, предава човек на "Гонг" от Пазарджик. Буквално за часове желаещите да се изправят срещу ЦСКА и да останат в историята се увеличават главоломно. Николай Минчев е играл за Хебър срещу "червените" през сезон 2000/01 при последното участие на пазарджиклии в "А" група. Тази вечер ФК Сарая ще проведе историческа тактическа тренировка преди утрешния сблъсък. Както приляга на аматьорски тим отборът се събира часове преди мач, като дори някои играчи често пропускат срещите заради ангажименти. Този път обаче всичко е доста по-различно.

Припомняме, че цените на билетите са 5 лева.

7.jpg

(Президентът на ФК Сарая Румен Димитров (вляво) и треньорът Николай Минчев)