Привържениците на „Левски” поискаха пълна прозрачност от собствениците на клуба при евентуална реконструкция на любимия им Сектор „Б” на „Георги Аспарухов”. Феновете излязоха с декларация в своя сайт, която гласи следното:

„Във връзка с тиражираните неотдавна твърдения, че основните акционери в „Левски” Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов планират да започнат строеж на нов Сектор "Б", организираните привърженици на клуба решиха да настояват това да се случи в условията на пълна прозрачност – от обсъждането и избора на идеен проект, до уточняването на конкретните технически детайли, изборът на изпълнители и сключването на договори.

Събарянето на Сектор "Б" и започването на строеж може да стане само при 100% осигурено и гарантирано финансово обезпечение и максимално кратки срокове за изпълнение.

Както е добре известно на всички в България, Сектор "Б" е не просто легендарно място за "синята" общност – той е домът на поколения свободомислещи и милеещи за отбора си левскари. По тази причина по време на историческата среща между представители на всички организации под шапката на НКП, бе взето единодушното решение, че подобно начинание трябва да се извърши с прякото участие именно на хората, които всеки мач оставят сърцата и душите си на южната трибуна. Уставът на ПФК “Левски” позволява създаването на помощни консултативни органи към Управителния съвет, чиято цел е намирането на по-широка експертиза при решаването на конкретни казуси.

Затова организираните привърженици на отбора предлагат създаването на именно такава помощна комисия с участието на представители от всички фракции, включително и строителни експерти. Основната цел на това предложение е идейният проект за строеж на нов Сектор "Б" да бъде поставен на широка дискусия, така че всички левскари да са напълно наясно как ще изглежда в бъдеще техният дом. Освен това тази комисия ще трябва да обсъди и всички конкретни детайли по изграждането на новата трибуна, така че да се избегне вероятността това да се случи непрозрачно и привържениците да бъдат поставени пред свършен факт.

В изпълнение на това единодушно решение Националният клуб на привържениците държи цялата процедура да бъде "на светло", включително конкретните параметри на договорите с изпълнителите на проекта, цените на всички предстоящи строителни дейности, изборът на архитектурните решения и т.н.

За тази цел НКП ще се ангажира с привличането на привърженици от всички фракции в страната, които да участват в заседанията на въпросната помощна комисия.

Защото „Левски” е силен, когато е единен!”.

"А" ГРУПА - 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015