Селекционерът на Норвегия Пер-Матиас Хьогмо призна, че би бил доволен на равенство срещу България, но и при загуба, неговият тим остава в борбата за баражите за предстоящото Европейско първенство. Срещата от група Н е в четвъртък от 21:45 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Равенството няма да бъде лошо, но и загуба ни оставя в играта", каза Хьогмо.

"Ние трябва да бъдем предпазливи, но и балансирани. Няма да издам с каква схема на игра ще излезем срещу България", допълни селекционерът на Норвегия.

"Ще разчитам на футболистите, които са в най-добра форма. От доста време имаме изготвена стратегия и от доста време работим върху нея. Разчитам на стегната игра в защита, много движение, висока преса през всичките 90 минути - това са ключовите думи, които могат да ни донесат успеха", каза още Хьогмо.

"Трябва да поддържаме добър баланс през целия мач. Очаквам отново да покажем солидна защита, както сме го правили преди. В домакинския мач с България не им дадохме почти никакви шансове. Основата на играта на България е близко пазене при защита и контраатаки. Имат малко по-добро дясно крило в сравнение с лявото и повечето им играчи са от местната лига. Също така са мотивирани и от новия им треньор", обясни своето виждане наставникът на скандинавците.

Нашата група "Н" за европейските квалификации