България приема Норвегия във важна квалификация за Европейското през 2016 година. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" е в четвъртък (3 септември) от 21:45 часа.

Селекционерът на Норвегия Пер-Матиас Хьогмо има доста проблеми на път за София. По предварителни очаквания скандинавците ще пристигнат днес в 19:35 часа българско време. Пал-Андре Хеланд, Адама Диоманде и Джошуа Кинг отпадат от състава заради контузии. Освен тях селекционерът трябва да се лиши и от плеймейкъра на Розенборг Оле-Кристиан Селнес. Мястото му е заето от Рубен Итегор Йенсен (Кайзерслаутерн), който се завръща в състава за първи път след загубата с 0:2 от Италия на старта в квалификациите.

Другите трима влизащи в отбора са братята Ветон и Валон Бериша, както и нападателят Ховард Нилсен от Ред Бул Залцбург. Ветон, който преди няколко дни премина от Викинг (Ставангер) в Гройтер Фюрт, ще направи дебют за Норвегия.

Попитан дали не е притеснен от множеството контузии, връхлетели отбора, той се изказа напълно спокойно: "Това е да си национален треньор. Но съм набелязал голяма група от играчи, така че съм доволен от футболистите, с които работя в момента. Атакуващият полузащитник на Селтик Стефан Йоханесен вчера премина ядрено-магнитен резонанс заради разтежение на бедрото и днес се включи пълноценно в тренировката. В първите открити за медиите 15 минути той е тренирал наравно със съотборниците си.

"Стефан имаше леко разтежение, което е получил в мача с Малмьо в Шампионската лига. Той премина резонанс, но след тренировката ще дадем повече подробности за неговото състояние, коментира треньорът. Самият Йоханесен пък е изпратил смс до вестник Верденс Ганг в който потвърждава, че е готов да играе.

Нашата група "Н" за европейските квалификации