Италианската Серия „А” записа рекордна сума за нови попълнения това лято. Всички 20 отбора в елита на Италия похарчиха над 600 милиона евро за подсилване на съставите си, съобщава „Евроспорт”.

За първи път от пет години разходите на италианските клубове скачат значително. Само английската Висша лига (1,1 млрд. евро) е далече пред Серия „А” , а сумата може да нарасне още повече, тъй като трансферният прозорец в Англия затваря тази вечер в 20:00 часа българско време.

Клубовете от Апенините са похарчили значително повече от тези в германската Бундеслига (412 милиона евро), в испанската Примера дивисион (570 милиона евро) и френската Лига 1 (215 милиона евро).

Италианският шампион Ювентус (120 милиона евро) е на първо място по похарчени средства в Серия „А”, следван от Интер (100 милиона евро) и Милан (90 милиона евро).

Най-скъпите трансфери осъществени от отборите от Серия А са на Пауло Дибала от Палермо в Ювентус за 32 милиона евро и на Жофри Кондогбиа от Монако в Интер за 30 милиона евро плюс допълнителни бонуси.