Финалистката в бяганията на 200 метра от Световното първенство в Пекин Ивет Лалова разкри усещанията и трудностите, които е изпитала преди и след големия си успех. Българката подобри личен рекорд 11 години след тежка контузия, която едва не я извади от спорта.
 
Лалова каза кое е важното за успеха в атлетиката и подчерта, че не всичко е толкова лесно, колкото изглежда.
 
"Все още съм в еуфория и много щастлива след Световното. Надминах себе си с този финал на 200 метра. От 28 години България не е била на такъв финал. Хората остават с впечатление, че нещата се получават много лесно при нас. Но зрителите не виждат целия труд, сълзите, трудностите. Не става само с талант и труд, понякога не се получава", заяви Лалова в ефира на Нова телевизия. 
 
Тя разкри формулата на успеха, като подчерта, че човек трябва най-вече да е ОК със себе си, за да триумфира. Лалова сподели кой е най-големият й кошмар и коментира тежката си контузия през 2005 година, когато счупи бедрена кост и изживя едни от най-тежките си моменти.
 
"Най-големият ми кошмар е, че закъснявам за старта. Много пъти ми се е случвало да се събуждам от това. Сега сънувам по-хубави неща. В Атлетиката всичко се случва за секунди. Или се качваш на върха, или оставаш назад и никой не вижда резултатите от труда ти. За контузията... тогава лекарите не ми дадоха надежди, че някой ден ще бягам по-бързо. Не можех да се надявам, но Световното в Пекин преобърна всичко. След 11 години подобрих постижението си", завърши Лалова.