Националът Александър Тонев заяви, че след расисткия скандал в Селтик вече не се е чувствал добре на Острова и затова се е решил на трансфера в италианския Фрозиноне.
 
Футболистът говори за трансфера си пред Нова телевизия и обяви, че в Италия се чувства много по-добре и усеща подкрепа от всички страни.
 
"Исках да играя в Астън Вила, но като не получиш, шанс се отваря друга врата. Селтик? Целият свят разбра как стоят нещата при расисткия скандал. Какво ли не се каза, какво ли не се изписа... Имаше и видео, не знам дали сте гледали. Имало да става – станало. Не беше моето място Острова, не се чувствах окей и трябваше да отворя нова страница.
 
Това е Серия "А". Нова стъпка и реших да кажа „да“. Така станах футболист на Фрозиноне в Италия. Не мога да имам големи впечатления, защото съм от два дни в отбора. Професионална работа, Серия "А" всеки знае за какво става въпрос. Стадионите са пълни и се наслаждаваме на футбола. За усещане и за игра няма какво да говорим – всеки който гледа футбол и калчото знае за какво става въпрос“, завърши Тонев.