Димитър Бербатов е отлетял днес за Англия, научи БЛИЦ от достоверни източници. Заедно с Митко е заминал и личният му мениджър Емил Данчев. Визитата им е свързана с предстоящото завръщане на 34-годишния нападател на Острова. Както е известно, интерес към българския футболист има от няколко местни клуба, сред които са новакът във Висшата лига Борнемут, Астън Вила, с чиито шефове Бербо почти се беше договорил преди около месец, Уест Хям, Кристъл Палас и други.

Според последна информация, която обаче, подчертаваме, е непотвърдена, Бербо е в плановете и на бившия си клуб Тотнъм. "Шпорите" имат твърд титуляр в атаката си - звездата Хари Кейн, но искат да се подсигурят с още един централен нападател.

"Бербатов и Данчев отлетяха следобед за Англия. Очаквайте до няколко дни развръзка. Много е възможно там да осъществят сделка. Не е изключено обаче от Острова да тръгнат и към друго място в Европа", загадъчно заявиха източници на БЛИЦ. 

Освен от Англия интерес към Бербо има и от други страни. Така например босовете на швейцарския Сион са дали срок до утре - 1 септември, на Бербатов да отговори дали приема тяхната оферта. На опашката за Митко е и италианският Сампдория.

БЛИЦ припомня, че трансферният прозорец в Англия затваря утре - 1 септември, но това не касае Бербатов, тъй като той е свободен агент.