Повикал съм тези, които имат опит с мачове като този с Норвегия. Това заяви селекционерът на България Ивайло Петев на днешната си пресконференция в Правец.

"Проблем е, че не се играе редовно. Но с това разполагаме. Повикал съм тези момчета, които имат опит с мачове като с този с Норвегия и които познавам отлично.

Футболистите получават повиквателни на базата на това как са играли в последния мач за националния отбор. По-добре съм запознат с качествата им от всички, с доста от тях съм работил."

Смятам, че съм избрал най-доброто, с което разполага националният тим в момента. Мачът е с голяма стойност и в него трябва да играят хора, които са участвали в такива срещи. Един или два мача могат да се изиграят в каквото и състояние да си. Ние нямаме друга алтернатива. Въпросът е да изиграем добър мач и всеки да се представи на ниво. Всяка среща е важна. Всеки следващ мач е най-важен. Залогът е по-специален и по-голям."

"Норвегия е доста балансиран тим. Определено една от силните страни е контраатаката, но и те имат своите слабости и силни страни. Ще се опитаме да използваме нашите силни, за да имаме предимство в мача. Като цяло важно е ние как ще присъстваме в него. Не обръщаме чак толкова внимание върху техния отбор. За мен е важно ние как ще противодействаме в самата среща."

"Единствено Валери Божинов има проблем от квалификацията за Шампионска лига на Партизан срещу БАТЕ Борисов. Данчо има малки оплаквания от вчера, но с помощта на лекарския щаб правим всичко възможно да е на линия. При Божинов всичко ще е ден за ден. Не е лека травмата, ще решаваме до последно."

Нашата група "Н" за европейските квалификации