Капитанът на националния ни отбор по футбол Светослав Дяков не смята Норвегия за фаворит. Мачът по пътя към Евро 2016 е в четвъртък от 21:45 часа.

"Мачът с Норвегия е решителният двубой. Много отговорен мач, важен. Не трябва да се стресираме, а да сме освободени и да дадем най-доброто от себе си. Вярвам, че ако го направим - ще победим. Треньорът ще каже какво трябва да правим. Но от най-голямо значение е да запазим концентрация и да избегнем дребните детайли, които да ни спънат. В Норвегия не показахме най-добрия си футбол, затова е време тук, в София, да ги направим и да победим. Не мога да кажа, че норвежците са фаворити. Този мач ще бъде непредсказуем.

Да, доста от нашите футболисти не играят редовно. Това е проблем за треньора. Но ние сме българи и трябва да се подкрепяме. Това са тези, на които треньорът е заложил. Направил си е сметката и знае какво да прави.

Трябва да се подкрепяме, малка страна сме. Не сме като Испания и Германия с голям потенциал. Необходимо е да се има повече вяра. Дано стадионът се напълни с хора, които да стискат палци за България, а не за нас футболистите", коментира Дяков.

Нашата група "Н" за европейските квалификации