Първа тренировка в Сливница ще направят утре волейболистите на Марек Юнион-Ивкони. Родните шампиони, които са неизменни хегемони в първенството през последните 4 години, ще тренират в градчето, докато бъде напълно готова ремонтиращата се в Дупница спортна зала. Подготовка ще започнат всички играчи, които са собственост на тима, както и завърналите се от чужбина Тодор Вълчев и Георги Елчинов.

"Не планираме изненади в състава за новия сезон. Имаме достатъчно момчета, а и от школата постоянно излизат, така че път даваме на тях", лаконичен бе мениджърът на тима Людмил Найденов.

"Ще видим с какъв състав ще разполагаме за шампионата, тъй като оферти изскачат постоянно", допълни той.

Днес Найденов бе в Дупница, тъй като на проби бяха дошли няколко млади таланти от различни краища на страната.

"Успяхме да се наложим в България като клуб, който предоставя най-добрите условия за подрастващи – от хотел, храна, база, екипировка, дисциплина, училище… Всичко. Без аналог сме. При нас е такова положението, че родителите са спокойни за децата си, че няма да тръгнат по грешен път.

На моменти сме дори много строги, но пък го правим за доброто на децата. А освен на спорта, държим много и на учението, като всяка седмица получаваме информация от класните им ръководители.

Нека не се заблуждаваме, че родителите все пак държат на училището повече, което е разбираемо на този етап. Затова е нормално да има голям интерес и желание да влязат при нас", допълни клубният шеф.