Последният боксьор с победа над Флойд Мейуедър - Серафим Тодоров - Сарафа коментира разликата в съдбата на двамата след мача им на Олимпиадата в Атланта през 1996 година. Тогава Мейуедър премина в професионалния бокс, а години по-късно се превърна в най-добре платеният спортист в света. Сарафа пък остана в България и сега живее със скромна пенсия далеч от големия град в Пазарджик.
 
Тодоров говори пред сръбското издание "Ало" две седмици преди мача на Мейуедър с Андре Берто, който може да се окаже последен в кариерата на американеца, въпреки стремежа на българина отново да премерят сили на ринга.
 
- Победихте Мейуедър, защо не станахте като него?
-Реших да не тръгна по пътя на Мейуедър най-вече заради децата си. Отказах да стана професионален боксьор, но предполагам, че Бог е искал така. Не бях алчен за пари, а и не исках да напускам България.
 
- Мейуедър спира с бокса след 49 поредни победи. Какво мислите за това?
- Радвам се и се съм горд, че съм част от кариерата му. Аз съм последният, който го е победил. Мейуедър е много талантлив.
 
- Купи си кола за близо 5 милиона долара. А вие с вашата пенсия?
- Да, печели много пари, но това не е моя работа. Не коментирам как другите печелят и харчат парите си. Може да прави каквото иска.
 
- Лесно ли се живее с 400 евро?
- Парите не са важни, така мисля. Боксът ми даде много и най-вече това, че се научих да уважавам хората. Щастлив съм, че и те ме уважават. Уча децата си да вървят по този път.