Бившето гадже на Григор Димитров – руската тенисистка Мария Шарапова, се оттегли от участие на US Open часове преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем заради неизлекувана контузия на крака. 28-годишната рускиня пропуска надпреварата за втори път в последните три години.
 
Домакините на турнира обявиха решението на Шарапова едновременно със съобщението на тенисистката, което излезе на личния й профил във „Фейсбук“. Маша спечели титлата от US Open през 2006 г. През 2013 г. тя също пропусна турнира, като тогава имаше контузия на дясното рамо. Рускинята не игра на кортовете във Флашинг Медоус и през 2008 г., когато пропусна 10 месеца заради операция.
 
Мария Шарапова не е играла в мач от турнирите на WTA от юли, когато загуби от Серина Уилямс на полуфиналите на „Уимбълдън“. Рускинята беше заменена в основната схема на US Open от 18-годишната й сънародничка Дария Касаткина. 133-ата в световната ранглиста тенисистка влиза като щастлива губеща от квалификациите и в първия кръг ще играе срещу австралийката Дария Гаврилова.