Септември (София) победи трудно Сливнишки герой с 2:1 в мач от 4-ия кръг на Югозападната "В" група. Пред близо 200 души на стадиона в квартал "Драгалевци" двата отбора направиха стойностен сблъсък с превъзходство от страна на "септемврийци". Въпреки нулевото равенство на полувремето и двата тима си размениха по няколко опасни атаки през първата част. Пропуски за отбора на Николай Митов направиха Димитър Воденичаров, Христо Спасов и Антонио Павлов.

Резултатът бе открит от 16-годишния Асен Чандъров в 63-ата минута, когато след центриране на Кристиан Петров, синът на собственика на Септември засече топката в мрежата на Сливнишки герой за 1:0.

Минута след това гостите от Сливница изравниха чрез Светослав Диков. Малко по-късно страничният рефер отмени гол на Димитър Воденичаров, като вдигна съмнителна засада. Превъзходството на Септември през втората част бе очевидна, като добрите изяви на стража на "героите" запази мрежата им суха до 88-ата минута, когато Христо Спасов отбеляза за 2:1.

Гостите от Сливница имаха претенции за дузпа в самия край на мача, отсъжданията на рефера Борислав Колев изнерви щаба им, като се стигна до грозни сцени между рефера и "героите".

"В отговор на искането на Сливнишки герой за предоставяне на немонтиран запис на мача, ръководството на Септември заявява, че няма никакви намерения да изопачава или прикрива случилото се по време и след двубоя. Като колеги, ние от Септември сме готови да предоставим запис на нашия противник, но в същото време осъждаме всяка проява на агресия по футболните терени, било то и в аматьорския футбол", пише в сайта на "септемврийци".