Последният ден от от лятното Световно първенство по биатлон в Чейле-Градище (Румъния), не донесе медали на българските спортисти, информира biathlonbg.in. През днешния ден се проведоха общо четири състезания, като всички от тях бяха в дисциплината преследване.

Владимир Илиев не успя да защити световната титла от спринта на 10 км., но и днес се представи повече от достойно. Българинът от Троян нямаше късмет на стрелбището и след цели седем пропуска, завърши на шеста позиция в крайното класиране.

Подобна беше ситуацията и с Красимир Анев, който беше в позиция за медал до последната стрелба. Там самоковецът сбърка цели три пъти и не завърши спринтовата дисциплина. Анев "не приключи" състезанието с общо пет пропусна в стрелбата.

Стрелбата на Антон Синапов също не беше на ниво, но младият биатлонист не изпадна много в крайното класиране. Спортистът ни от Чепеларе завъртя цели 12 наказателни обиколки и завърши на 25-та позиция. Последен от нашите е Димитър Герджиков с 9 грешки и 34-то място.

Шампион в спринта на 10км. стана Марин Отченаш от Словакия, който сбърка четири пъти на стрелбището. Втори сребърен медал спечели Артьом Прима от Украйна, със същия брой грешки. Бронзовото отличие е за друг словенец - Матей Казар, който завъртя пет наказателни обиколки.

България завършва Световното по летен биатлон с общо два медала - злато на Владо Илиев в спринта и сребро в смесената щафета (Йорданова, Стоянова, Синапов, Илиев).