Треньорът на "Ботев" (Ихтиман) Валери Свиленов обяви Спортно-техническата комисия към БФС за престъпници. Причината за това е, че мачът с ЦСКА, загубен с 0:3, бе преместен за 15:30 часа, когато жегата е най-голяма.

"Момчетата се държаха достойно, доколкото имаха сили. Времето беше много тежко. БФС за мен са големи престъпници. Не може в аматьорския футбол да се играят мачове в 15:30 часа при положение, че температурата е толкова висока."

"ЦСКА създаде доста положения, реализира 3 гола. Ние не можем да се надиграваме с тях, въпреки че идеята ни беше друга. Защитавахме се предимно. Имахме едно положение при 0:1 и ако го бяхме реализирали, мачът можеше да се развие по друг начин. Разликата е доста голяма. Просто от професионална гледна точка те са доста по-напред", заяви Свиленов.

"Получи се добър мач, но през второто полувреме допуснахме три грешки и ни отбелязаха три гола", заяви пък футболистът на "Ботев" Пол Александров, който е юноша на ЦСКА.

"Не трябваше да съм в друг отбор, а в ЦСКА. Не се разбрахме с новото ръководство, с треньорския щаб по-точно. Поставил съм си за цел да играя, да се развивам и някой ден да се върна в ЦСКА и след това да отида в чужбина."

"ЦСКА е достатъчна мотивация. Този стадион е отражение на българския футбол. За мен ЦСКА не трябва да е тук, но трябва да си извърви пътя, както трябва. Само така ще усети истинската "В" група. Представете си този мач да се играе в Ихтиман. Ние тук все едно сме гости", коментира пък вратарят на домакините днес Милетко Христов.

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА