Треньорът на Монтана Ферарио Спасов обяви, че не приема нагласата, че предстоящият мач с Локомотив (Пловдив) трябва да бъде спечелен на всяка цена. Срещата от 7 кръг на „А“ група е утре от 17:30 часа на стадион „Огоста“.
 
„Локомотив (Пловдив) е отбор, който разполага с много добри изпълнители, има опитни футболисти и не случайно победи „Левски“ в предишния кръг. Независимо с кого играем ние се опитваме да се представим добре, да играем като отбор и на тази база се мъчим да печелим точки. Това е пътят по-който вървим и по-който се представя нашия отбор от началото на сезона“, заяви Спасов пред chervenkarton.com.
 
„Готвим се сериозно за този мач, но и спокойно. Аз не приемам, че това е срещата, която трябва на всяка цена да спечелим, защото това внася допълнително напрежение в отбора и футболистите не могат да разкрият истинските си възможности. Тогава се допускат и много грешки. Всеки мач излизаме да го спечели, но не винаги се получава. Искам от момчетата да играят с настроение, да бъдат агресивни, да обичат това, което правят и съм сигурен, че тогава можем да победим всеки един отбор в България“, допълни треньорът на Монтана.
 
За предстоящия мач с „черно-белите“ Ферарио Спасов няма да може да разчита на контузените Христофор Хубчев, Борислав Балджийски и Александър Киров. На облекчен режим през седмицата тренираше опитният Здравко Лазаров, но той ще бъде на линия за предстоящата среща с Локомотив (Пловдив).
 
ГРУПАТА НА МОНТАНА ЗА МАЧА С ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)
Вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев;
Защитници: Георги Пашов, Иван Михов, Асен Георгиев, Георги Ангелов, Йордан Тодоров, Християн Попов;
Полузащитници и нападатели: Иван Минчев, Янко Ангелов, Йордан Георгиев, Станислав Генчев, Владимир Мичев, Алби Дости, Здравко Лазаров, Сергей Георгиев, Любомир Генчев, Атанас Илиев, Матей Поплатник.