Мирела Чилингирова спечели сребърния медал в категория до 75 кг. при жените на Световното първенство по Таекуон-До ITF, което се провежда в Пловдив. Българката отстъпи на финала на представителката на Северна Корея Ким Су Рьон с 0:4 съдийски гласа.

Любомир Бакалски постигна първата си победа в шампионата, след като надигра американеца Тимоти Абдин. Утре той продължава в опита си да достигне до медалите, като следващият му съперник е италианеца Джузепе Кафаня.

Женският ни национален тим загуби от Гърция с 4:6 точки в дисциплината „отборно спаринг“. С медала на Чилингирова, българските състезатели спечелиха общо 4 медала в днешния ден. Злато за Рами Шау, сребърни отличия за Мирела и Антон Огорелков и бронз за Амалия Колева.

Утре в новата спортна зала в града (Колодрума), предстоят последните схватки в дисциплината „спаринг индивидуално“, „спаринг отборно“ мъже, както и „специална техника“ и „силов тест“. Финалите срещи в отборната дисциплина при мъжете ще се проведат от 20:30 часа на сцената на Античния театър в Пловдив. Входът за зрители е свободен.